Det här är våra båtar

VÅR STÖRSTA BÅT SEATWIN
SeaTwin är vår största båt, en katamaran som hämtades i Normandie våren 2022. Den har ett stort akterdäck där en del är vind och väderskyddat med ett kapell. Hytten är bland annat utrustad med kök, sittplatser (soffor + 2 passagerarstolar) och bord. SeaTwin tar 12 passagerare och används vid tillsynsuppdrag på öarna, hantering av tumlarbojar och andra större uppdrag. Den bokas även för rundturer eller, som denna sommar, för transport av bröllopsgäster.

MELLANSTORA BÅTEN SJÖBJÖRN
SjöBjörn köptes som ett komplement och reservbåt men är idag en ren arbetsbåt där hon bland annat har i uppgift att få ut byggmaterial till öarna eller används för kabelläggning. Det händer också att hon får ge sig ut på besättningsbyte då hon har är fendrad runt om och har en för som är lämplig att lägga mot ett fartyg. Hon har även haft uppdrag att dra tross i samband med förtöjning av fartyg vid boj. 

Vid behov sätter vi upp det delbara kapellet och som ger en bekväm arbetsplattform på däck. Akterdäcket är ca 9 kvm och hon kan förses med hydraulkran som tar ca 500 kg. Marschfart är 8 knop. Detta är en robust båt med 300 hk fördelat på två motorer vilket skapar en uthållig, manövrerbar bogser- och arbetsbåt. Sjöbjörn kan ta 12 passagerare. 

VÅR MINSTA BÅT SEAFLY
Seafly är vår minsta båt som kom till oss hösten 2022 och ersatte Sjövägen. Hon har ett stående beredskapsuppdrag för Fortifikationsverket men används också vid bogseringar och persontransport. Här finns plats för 3 – 4 personer men om det är sommarväder och lugnt på sjön går det bra att sitta ute och då kan hon ta några till.

Då vi är vana med att utföra många olika typer av uppdrag har vi också en del utrustning till båtarna som vi inte kan lista i detalj här. Men fråga gärna om det ni behöver eller berätta vad ni ska göra så kan vi säkert hitta en lösning för just er.